Exclusieve Wijnen in combinatie met pasta's

Wijnen uit Valpolicella combineren met verse pastagerechten is een smaakvolle keuze.
Waarom kiest L'Idea, letterlijk vertaald 'het idee' voor deze verrassende lekkere smaken? De Valpolicella wijnen, een prachtige parel uit de regio Veneto, staat bekend om zijn fruitige en soepele smaak.

Deze wijn past perfect bij pastagerechten vanwege zijn zachte tannine en  fruitige aroma's. Wanneer je geniet van een gerecht met tomatensaus, zoals veel van onze klassiekers maar ook andere sauzen, is een Valpolicella wijn een uitstekende keuze.

Laat je verrassen en adviseren om deze bijzondere en exclusieve wijnen te ontdekken. Ons aanbod bestaat uit een Classico superiore, Ripasso Classico superiore en Amarone.

Ook liefhebbers van witte wijn en prosecco kunnen bij ons terecht.  

 

Witte wijnen en prosecco's

COL MIOTIN Prosecco Superiore Conegliano-Valdobbiadene DOCG Millesimato “Dry”      €21,49

Druif : 100% Glera – Alc. 11% VOL.
 Bloemige tonen van witte bloemen met minerale hints, gegeven
door de aarde zelf, maar ook aroma's van vers fruit zoals abrikoos, perzik,
appel, peer en banaan.

COL MIOTIN Prosecco Superiore Conegliano-Valdobbiadene DOCG Millesimato “Extra Dry”      €21,49 *bestseller

Druif : 100% Glera – Alc. 11% VOL.
 Bloemige tonen van witte bloemen met minerale hints, gegeven
door de aarde zelf, maar ook aroma's van vers fruit zoals abrikoos, perzik,
appel, peer en banaan.

CARLO ZENEGAGLIA Lugano Montefluno DOCG 2022         €18,49

Druif: 100% Lugana
Vinificatie: Met de hand, met zorgvuldige selectie van de rijpste druiventrossen
35 jaar oud
Zachte persing van de druiven, gezuiverde gisting bij gecontroleerde
temperatuur (12°-15°), opslag in roestvrijstalen tanks met klimaatregeling.
Fluweelzacht, droog, wit fruit perziken, appel, vanille , tropisch fruit

BONAZZI Pinot Grigio delle Venezie DOCG 2022       €22,89 *bestseller

Druif: 100% pinot grigio.
Vinificatie: temperatuurgecontroleerde gisting (rond 12°C), uitgevoerd door
geselecteerde gisten die optimaal zijn voor het verkrijgen van een geurige en
tegelijkertijd gestructureerde witte wijn.

 Strogele kleur met groenige reflecties; delicaat en elegant fruitig
bouquet met hints van fruit, zeer doet denken aan appel, ananas en wit fruit in
het algemeen.

Rode wijnen Classico (Superiore)

A RAGOSE Valpolicella Classico DOC 2021   €19.90

Druif: 50% Corvina, 20% Rondinella, 20% Corvinone,
10% andere toegelaten druivenrassen (alc.vol 12,50%)
Vinificatie: Met de hand geplukt, zachte persing van de ontsteelde druiven.
Robijnrood van kleur, geur van amandelen, tonen van kers, met
een frisse en droge smaak, aangenaam zuur.

CROSAROLA Valpolicella Classico Superiore DOC 2021      €14,50 *bestseller

Druif :  Corvina, Corvinone, Molinara en Rondinella - Alc. 13% VOL.

Elegante geur met heldere tonen van rood fruit, bloedsinaasappel met een hint van balsamico. Fris en persistent, finesse en elegantie met een subtiele tanninestructuur en een hartige afdronk

VILLA CRINE Valpolicella Classico “IL PIGARO” DOC 2022      €21.50

Druif: Corvina Veronese 60%, Rondinella 30%, Molinara 10%.
Vinificatie: Handmatige oogst eind september. 30 dagen natuurlijke droging. 1
jaar in stalen tanks en verdere rijping op fles in oude tufsteen grot.
 Robijnrood, bloemige tonen en zwarte kersen in alcohol met lichte
kruiden.

BONAZZI Valpolicella Classico Superiore 2018 DOC    €29.95  *bestseller

Druif: Corvina Veronese 65%, Corvinone 20%, Rondinella 10% en 5% andere
toegelaten druiven. (alc.vol 15,50%)
Vinificatie: Handmatige oogst vanaf de eerste dagen van november, met als
gevolg over rijping op de wijnstok zelf. Zacht geperst met 18 dagen rijping bij
een gecontroleerde temperatuur van 20 ° C met continu overpompen.
 Op het oog een heldere robijnrode kleur, aanwezige tannine maar
zacht en zoet, aroma’s van rood fruit zoals rijpe kersen en pruimen met een
nasmaak van kruiden en vooral wortels zoals zoethout en gember.

 

SPERI Valpolicella Classico Superiore Sant’Urbano DOC 2019 BIO    €27,65  *aanrader

Druif: Corvina Veronese en Corvinone 75%, Rondinella 20%, Molinara 5%
Vinificatie: Handmatig oogsten en vervolgens drogen van de druiven gedurende
25/30 dagen. In november wordt er geperst en vervolgens gefermenteerd.
Rijping 24 maanden in 500l Franse eiken vaten en 6 maanden op fles.
Intens robijnrood droge rode wijn, rood fruit, aromatische kruiden.,
zacht en elegant.

Rode wijnen Ripasso’s (Superiore)

VILLA CRINE Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC 2019      €30,15

Druif: Corvina Veronese 60%, Rondinella 30%, Molinara 10%
Vinificatie: Handmatige oogst eind september. 20 dagen natuurlijke droging. 2e
fermentatie op de schillen van de amarone. In eikenhouten vaten van 10 tot 30
Hl. gedurende twee jaar en verdere rijping in de fles gedurende een jaar in de
oude tufsteen grot.
Granaatappel kleur. Kersen, zwarte kersen en amarena, licht kruidig
goed geïntegreerde tannines en met een subtiel minerale afdronk

LA RAGOSE Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC 2020     €26,65

Druif: 50% Corvina, 20% Corvinone, 20% Rondinella, 10% andere toegelaten
druivenrassen (alc.vol 14%)
Vinificatie: In september-oktober met de hand geplukt en gedurende 12-14
dagen gefermenteerd in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks met
inheemse gisten. Dan hergist gedurende 15-20 dagen in januari op de droesem
van de Amarone volgens de ripasso methode.
Degustatie: aroma's van gedroogd fruit, alcohol en structuur. Gerijpt in stalen
en Slavonische eiken vaten. Droog, rijp rood fruit, uitstekend gebalanceerd met
fijne zuren.

LE BERTAROLE Valpolicella Classico Superiore “Ripasso” DOC 2017   €21.50

Druif: Corvina 40%, Corvinone 30%, Rondinella 20%, Dindarella 5%, Croatina 5%
Vinificatie: Stalen silo 4-5 maanden, Slavonische eiken 18 maanden met
vervolgens een lichte verfijning in barriques (2-3 maanden) in de fles
gedurende 3-5 maanden
 Robijnrode kleur, met een intens, complex en verfijnd aroma. Hij
heeft een goede structuur, evenwichtig en afgerond.

CANTINA VANTOROSSO Valpolicella Ripasso Superiore DOC 2019     €29,40

Druif: Corvina Veronese 50%, Corvinone 45% Rondinella 5%
Vinificatie: Handmatig geoogst in september. De Ripasso omvat de eerste gisting
in roestvrij staal bij een gecontroleerde temperatuur en een tweede gisting op
de schil van Amarone, rijk aan aroma’s, suikers en kleur.
Robijnrode kleur. Kersen en frambozen, rode rozen en violet.
Muskus en zoethoutwortel.

CANTINA LA GIARETTA – La Giaretta Valpolicella Ripasso 2018 DOC I QUADRETTI      €40,95

Druif: Corvina, Corvinone, Rondinella
Vinificatie: Handmatige oogst, korte appassimento of droging van druiven. 2e
fermentatie op de schillen van de Amarone. 24 maanden rijping in Franse eiken
vaten en 6 maanden op fles.
 Robijnrood van kleur, Kersen, bosvruchten en licht gekruid in de
neus. Framboos, geroosterd en tabak in de mond.

Rode wijnen Amarone’s

BEGALI Amarone Della Valpolicella DOC 2019     €44.50

Druif: 65%  Corvina, 30% Rondinella, 5% ander lokale druiven
Vinificatie: Door het indrogen van de druiven gedurende 3 maanden krijgt de
wijn een zeer intense smaak. Na de fermentatie rijpt de wijn gedurende 3 jaar
op houten vaten. 
 Granaatrode kleur. Intens, etherisch en kruidig ​​aroma. Zachte,
droge en "warme" smaak, met een volle en krachtige body.